Øvrigt
Søndag 3. sep 2017

Jørgen Søndergaard bliver Senior Fellow i Kraka

Kraka har per 1. august 2017 indgået aftale med Jørgen Søndergaard om, at han tilknyttes Kraka i en funktion som ’Senior Fellow’. Jørgen Søndergaard bliver dermed den tredje Senior Fellow i Kraka sammen med professorerne Peter Birch Sørensen og Hans Jørgen Whitta-Jacobsen.

 

Aftalen indebærer, at Jørgen Søndergaard bidrager til at udvikle og kvalitetssikre Krakas samfundsøkonomiske analyser og dermed hjælper til at styrke Krakas arbejde med at bringe relevant økonomisk viden ind i den politiske reformproces. 

 

Jørgen Søndergaard er en velkendt person i politiske og samfundsøkonomiske kredse for bl.a. sin livslange indsats som sekretariatschef i Det økonomiske Råd, direktør for SFI fra 1995-2013 og formand for og medlem af talrige kommissioner og råd gennem årene, herunder formand for Arbejdsmarkedskommissionen (2007 - 2009) og medlem af Velfærdskommissionen (2003 - 2005).

 

Direktør i Kraka Peter Mogensen udtaler:

 

Vi er i Kraka alle meget tilfredse med, at Jørgen Søndergaard fremover vil bidrage til at styrke vores analysemiljø. Jørgens enorme erfaring og dybe viden om økonomi er velkendt og passer perfekt ind i det arbejde, som vi udfører i Kraka. 

 

Vores ambition om at styrke reformdebatten og udgøre et kompetent privat supplement til bl.a. centraladministrationens analyser af samfundsudviklingen bringes afgjort et godt skridt videre med Jørgens tilknytning til Kraka. Og ikke mindst vil Jørgen Søndergaard blive en vigtig kraft i arbejdet med Kraka-Deloitte projektet ”Small Great Nation”, som er startet for nylig.”