Onsdag 4. nov 2020

Tidligere nationalbankdirektør Hugo Frey Jensen er ny senior fellow i Kraka

 

Efter 36 år i Nationalbanken, heraf ti år som nationalbankdirektør, valgte Hugo Frey Jensen at gå på pension ultimo oktober – uden dog at pensionere sin faglighed og nysgerrighed for samfundsudviklingen.

 

Fra den 1. november 2020 er Hugo Frey Jensen ny senior fellow i Kraka, hvor hans vidtrækkende erfaring og viden vil bidrage betydeligt til Krakas samfundsøkonomiske analyser. Ikke mindst inden for finansområdet, som har en stigende væsentlighed for Kraka-familien.

 

I forvejen har Kraka fem andre senior fellows tilknyttet, nemlig Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, Jørgen Søndergaard, Peter Birch Sørensen, Michael Svarer og David Lando, der deltager i Krakas arbejde med at kvalificere den offentlige politisk-økonomiske debat.

 

Peter Mogensen, direktør i Kraka og Kraka Advisory:

Det er en utrolig stor fornøjelse at få Hugo ombord hos os. Vi har med en helt særlig kapacitet at gøre - som økonom, men især som en fagperson med faglig indsigt i det komplicerede finansielle system. Hugos enorme erfaring fra Nationalbanken giver os en ny senior fellow, som har en helt unik profil med alt den viden og indsigt, som følger deraf. Det glæder vi os meget til at nyde godt af. 

 

Hugo Frey Jensen, senior fellow Kraka:

Jeg ser frem til samarbejdet med medarbejdere i Kraka-familien og de øvrige senior fellows. Det er mit håb, at vi - eksempelvis på det finansielle område - i den offentlige debat kan bidrage med en smule større indsigt og forståelse for kompleksiteten i sektoren. Det passer mig rigtig godt at tage del i.

 

Foto: Nationalbanken