Øvrigt
Tirsdag 12. okt 2021

Fagligt fyrtårn til profileret stilling som cheføkonom

Kan du analysere dig frem til de bedste økonomfaglige argumenter, skærpe dem til perfektion og spille dem ind i samfundsdebatten? Kan du se dig selv præsentere Krakas resultater i tv-studier, på konferencer og via debatindlæg i den trykte presse? Og kan du samtidig lede og inspirere et hold af andre topøkonomer til konstant at holde snuden i sporet efter at udvikle og levere fagøkonomiske analyser, der kvalificerer aktuelle økonomisk-politiske debatter? Så kan du meget vel være vores nye cheføkonom.

Tænketanken Kraka er sat i verden for at kvalificere den offentlige debat om reformer og samfundsudviklingen generelt. Den er hverken rød eller blå, kun fagøkonomisk farvet. Siden begyndelsen for ti år siden har Kraka altid været i stand til at tiltrække nogle af landets allerdygtigste økonomer, og den evne værner vi om ved altid at sætte fagligheden forrest, når vi spiller analyser ind til politikere og andre beslutningstagere.

 

Med solid baggrund i teori og empirisk metode arbejder vi bredt inden for nationaløkonomi. Fx arbejdsmarked og tilbagetrækning, finanspolitik, skat og fordeling, regulering og incitamenter, klima og miljø, produktivitet, uddannelse og sundhed. Vi udfører både registerbaserede analyser og makro­økonomiske/strukturøkonomiske analyser, enten som mindre dagsaktuelle analyser eller som større udredninger, fx i Small Great Nation-initiativet. 

 

Vi søger et fagligt fyrtårn og en stærk formidler

 

 • Du er fagligt tung, gerne med en ph.d. i bagagen, og navigerer ubesværet mellem økonomiske diskussioner af snæver teoretisk karakter og brede samfundsrelevante emner.
 • Du kan lide at deltage i debatter med udgangspunkt i dine faglige indsigter.
 • Du har mod på at præsentere Krakas analyseresultater på fx direkte tv, på møder med beslutningstagere eller som paneldeltager ved konferencer.
 • Du har lyst til at bevare og udvikle Kraka som en attraktiv arbejdsplads, der er respekteret for at levere relevante økonomiske analyser af høj kvalitet, samt stå i spidsen for at sikre et stærkt kollegialt og socialt sammenhold.
   

Vi lægger vægt på personlige egenskaber

 

 • Du er venlig og imødekommende.
 • Du sætter pris på kollegiale diskussioner og lader det bedste faglige argument vinde, også når det kommer fra studenten.
 • Du mestrer teamarbejdet og kan spille dine kollegaer gode.
 • Du kan lide at coache og drøfte et emne helt til bunds, men formår også at få sat et punktum.
   

Vi tilbyder indflydelse og frie rammer

Vores nye cheføkonom kan i høj grad selv være med til at definere sit arbejde.
 

 • Du bliver tænketankens faglige ankermand i det daglige i tæt samarbejde med blandt andre direktør Peter Mogensen.
 • Du får stor indflydelse på valg af nye analyser.
 • Du får mulighed for at udvikle idéer, søge kvalitetssikring og samarbejde hos Krakas senior fellows, eksempelvis Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, Michael Svarer og Jørgen Søndergaard.
 • Du kan glæde dig til at få en fagligt og socialt udviklende dagligdag blandt gode kollegaer, som kan lide hinandens selskab både over kop kaffe i køkkenet og en øl i fredagsbaren.

 

Sådan søger du:
 

Vi opfordrer alle kvalificerede til at søge ved at sende dit CV til Tina Nikolajsen, tbn@kraka.dk, som også kan sætte dig i forbindelse med direktør Peter Mogensen, hvis du vil vide mere om stillingen. Søg inden den 31. oktober 2021.