Øvrigt
Tirsdag 16. okt 2018

Ledende økonom i Kraka får artikel optaget i toptidsskrift

Ledende økonom i Kraka, Kristine Vasiljeva, har som medforfatter fået en artikel om flygtningetilstrømningens effekt på danskernes stemmeadfærd optaget i tidsskriftet: The Review of Economic Studies.

Sammen med professor Christian Dustmann fra University College London og professor Anna Piil Damm fra Aarhus Universitet, har Krakas ledende økonom Kristine Vasiljeva fået optaget en artikel i The Review of Economic Studies, som anses for at være et af de absolutte toptidsskrifter inden for økonomi.

 

Artiklen undersøger flygtningetilstrømningens effekt på danskernes stemmeadfærd, og tager udgangspunkt i placeringspolitikken vedrørende flygtningeboliger i perioden 1986-1998. Her var antallet af flygtninge placeret af Dansk Flygtningehjælp i de danske kommuner tilfældig mellem valgårene.

 

Artiklen påviser, at når tilstrømningen af flygtninge til de danske kommuner stiger - storbykommuner undtaget - så rykker en større andel af borgerne mod højre på stemmesedlen.

 

Artiklen finder også, at borgernes reaktion på placeringen af flygtningeboliger i de mindre kommuner er heterogen og afhængig af de karakteristika, der præger kommunerne. Fx reagerer befolkingen i de kommuner, hvor der i forvejen er mange flygtninge og indvandrere, hvor der er et højt kriminalitetsniveau eller den gennemsnitlige indkomst er høj, stærkere på boligplaceringen ved i højere grad at stemme på eksempelvis Fremskridtspartiet eller Dansk Folkeparti, end i øvrige kommuner.

 

 

Hele analysen kan tilgås her: http://www.restud.com/paper/refugee-migration-and-electoral-outcomes/.