Small Great Nation
Tirsdag 3. maj 2022

Danmark kan mere – men er det nok til at indfri klimamålene?

Invitation til konference d. 25. maj 2022 kl. 13:00 - 16:00.

Kom med, når vi præsenterer vores tiende rapport: 'Grønne køer, russisk gas og CO2 – myter og realiteter' på den første fysiske konference i to år. Vi medbringer helt nye analyser af den økonomiske situation oven på Ruslands invasion af Ukraine, og så tager vi en grundig status på den danske klimaindsats og CO2-afgifterne samt undersøger, hvad der skal til for at gøre landbruget mere klimavenligt - tilmeld dig her.

 

CO2-udledningen er på vej ned …
Vi tager også temperaturen på, hvor langt vi er med Danmarks ambitiøse mål om en CO2e-reduktion på 70 pct. i 2030 og klimaneutralitet i 2050. Danmarks udledning udgør kun 0,1 pct. af verdens samlede udledning, men vi har meldt os som et grønt foregangsland - og vi er godt på vej. Vi har dog stadig et reduktionsbehov på 9,4 mio. ton CO2e for at opfylde målsætningen.

… men landbruget er langt fra grønt
Med en årlig værdiskabelse på 26 mia. kr. udgør landbruget kun en lille del af den danske økonomi. Derimod udgør udledningen fra landbruget ca. 31 pct. af Danmarks samlede udledninger. Derfor er landbrugets klimaindsats afgørende for, hvor meget de øvrige brancher skal betale, hvis de danske klimamålsætninger skal indfries.

 

Hvordan når vi i mål med den grønne omstilling?
Skal landbruget pålægges højere afgifter, og hvor meget nedlukning af dansk produktion og lækage kan vi acceptere for at nå 2030-målsætningen? Og kan vi satse på, at teknologier som Carbon Capture and Storage løser reduktionsudfordringerne?

 

Dét diskuterer vi på konferencen, hvor vi også kigger nærmere på, hvordan vi får alle brancher med på den grønne omstilling.

 

.

 

Ny rapport om klimaet: Grønne køer, russisk gas og CO2

 

Til konferencen præsenterer vi resultaterne af den helt nye Small Great Nation-rapport, som undersøger den danske klimaindsats og giver et bud på, hvordan en klimaplan frem mod 2050 kan se ud. Som altid vil Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, Senior Fellow i Kraka og tidligere overvismand, guide os igennem rapportens hovedresultater. 

Rapportens temaer er:

• Rusland og Ukraines effekt på dansk økonomi
• Status på klimaindsatsen
• Danskernes holdning til klimapolitik
• Konsekvenserne ved en CO2-afgift
• Landbrugets omstilling
• Et bud på en klimaplan frem mod 2050

 

 

Anders Dons og Peter Mogensen er værter ved konferencen, og til at nuancere diskussionen får vi besøg af:

  • Christina Grumstrup Sørensen, senior partner i Copenhagen Infrastructure Partners
  • Morten Helveg Petersen, medlem af Europa-Parlamentet
  • Bodil Nordestgaard Ismiris,  administrerende direktør i Lederne
  • Medlemmer af vores ungepanel