Small Great Nation
Fredag 2. okt 2020

Invitation til virtuel Small Great Nation-konference

Post-corona afglobalisering og adfærd – hvad er New Normal? Danmark står over for en række nye udfordringer oven på coronakrisen. Hør hvilke til den næste (virtuelle) Small Great Nation-konference d. 23. oktober, når vi præsenterer vores seneste rapport.

Selvom vi taler om en verden post-corona, er virussen endnu ikke et overstået kapitel. Derfor bliver den næste Small Great Nation-konference holdt som en virtuel konference. Her lancerer vi den syvende rapport om coronakrisens påvirkning på vores samfund. Vi dykker ned i emner som adfærd, klima, globalisering og finanspolitik sammen med professor Hans-Jørgen Whitta-Jacobsen, den tidligere svenske statsminister Carl Bildt og vores nyetablerede ungepanel.

 

Find hele programmet og tilmeld dig her

 

Danskernes adfærd post corona
På konferencen præsenterer Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, Senior Fellow i Kraka, resultaterne af den nye rapport om, hvordan corona har påvirket danskernes adfærd. Vi har bl.a. undersøgt potentialet ved hjemmearbejde samt hvilke samfundsøkonomiske gevinster, der kan være forbundet hermed. Corona har også givet digitaliseringen et skub – e-handel og fjernundervisning er pludselig blevet hverdag for mange. Men hvad er konsekvenserne?

 

Bliver verden afglobaliseret?
Efter mange år med stigende globalisering, ser vi nu tegn på det modsatte. Corona har belyst risiciene ved globale forsyningskæder, men også understreget betydningen af international handel for Danmark. Til konferencen diskuterer vi også, hvordan vi bedst stimulerer økonomien og finansierer velfærdsstaten. Den tidligere svenske statsminister Carl Bildt vil bl.a. give sit perspektiv på, hvordan krisen vil påvirke det europæiske og globale samarbejde. 

 

Og hvad med klimaet?
Vi giver også en status på Danmarks klimaplan og undersøger, hvorvidt flyafgifter virker, og om danskerne ønsker at indføre dem. Vi diskuterer også ’Greta-effekten’ og kigger nærmere på, hvem der påvirker danskerne i klimadebatten.

 

Ungepanelets vision for 2040
Endelig kan vi med stolthed præsentere Small Great Nations Ungepanel. Panelet består af 42 unge mennesker med forskellig baggrund, som kommer fra hele landet. Med afsæt i workshops, inspirerende oplæg og sessioner har de formuleret en vision for dét Danmark, de ønsker i 2040. Et par repræsentanter fra Ungepanelet vil præsentere visionen på vegne af panelet. Læs mere og mød hele Ungepanelet her.